Tiktogram

Instagram at your fingertips with Tiktogram!

Dorte Mandrup A/S is an international architecture practice, based in Copenhagen, Denmark, founded by Dorte Mandrup in 1999.

Highlights of @dorte_mandrup

Instagram post's of @dorte_mandrup

The sun peeks through the opalescent panels, creating a foresty feel inside "Prismen". Photo by Torben Eskerod
337 likes 2

The sun peeks through the opalescent panels, creating a foresty feel inside "Prismen". Photo by Torben Eskerod

2 days ago
Join us for exhibit opening tonight in Berlin - on display until 26.9.2019  @aedesberlin @aw_magazin
384 likes 4

Join us for exhibit opening tonight in Berlin - on display until 26.9.2019 @aedesberlin @aw_magazin

3 days ago
1/3
422 likes 10

Gently sloping and slowly taking form by the edge of the Sermermiut Valley. Photo and video of the Icefjord Centre by KJ Greenland Read more at the link in bio.

6 days ago
In a courtyard on Holmbladsgade a large, translucent membrane and a brick wall meet. But very unlike bricks, the polycarbonate panels let in daylight creating the perfect conditions for the athletes of Amager.Photo by Torben Eskerod.
597 likes 7

In a courtyard on Holmbladsgade a large, translucent membrane and a brick wall meet. But very unlike bricks, the polycarbonate panels let in daylight creating the perfect conditions for the athletes of Amager. Photo by Torben Eskerod.

2 weeks ago
A large, sculptural staircase creates a natural movement through the various levels of Karlskrona Culture House and Library. All the way from the ground floor exhibition space to the rooftop viewing platform. Read more at link in bio. Renderings by @mir.no
1.5k likes 6

A large, sculptural staircase creates a natural movement through the various levels of Karlskrona Culture House and Library. All the way from the ground floor exhibition space to the rooftop viewing platform. Read more at link in bio. Renderings by @mir.no

3 weeks ago
Thatch in the front - wood in the back. At the Wadden Sea Centre robinia wood and thatched reeds meet in the corners. Robinia doesn't need any maintenance and over time it will patinate to a silver grey, only getting better with age.The facade was captured by @rebel_cph
969 likes 10

Thatch in the front - wood in the back. At the Wadden Sea Centre robinia wood and thatched reeds meet in the corners. Robinia doesn't need any maintenance and over time it will patinate to a silver grey, only getting better with age. The facade was captured by @rebel_cph

4 weeks ago
Layers of history have made the UNESCO protected Stevns Klint an important place to understand the past. Our proposal for the new visitor centre is shaped as a ring creating a 360 degree view - all the way from the depths of history to the deep, blue sea. Rendering by @mir.no
817 likes 11

Layers of history have made the UNESCO protected Stevns Klint an important place to understand the past. Our proposal for the new visitor centre is shaped as a ring creating a 360 degree view - all the way from the depths of history to the deep, blue sea. Rendering by @mir.no

last month
Site visit 300 km north of the Arctic Circle, because we're one out of four studies competing for the new museum 'The Whale'. It's going to be placed at the spectacular Andøya, one of the best places in the world to spot whales and see the summer sun shining at midnight.
623 likes 14

Site visit 300 km north of the Arctic Circle, because we're one out of four studies competing for the new museum 'The Whale'. It's going to be placed at the spectacular Andøya, one of the best places in the world to spot whales and see the summer sun shining at midnight.

last month
Like a human size rabbit burrow the large interior space in Nationalpark Center Thy opens underneath the dune in Vorupør by the famous Danish West Coast.An in situ cast of the sand dune shapes the exhibition space, where sunlight, surfers and salty sea breezes enter through large, round pits. Read more about our proposal at dortemandrup.dk/work
828 likes 10

Like a human size rabbit burrow the large interior space in Nationalpark Center Thy opens underneath the dune in Vorupør by the famous Danish West Coast. An in situ cast of the sand dune shapes the exhibition space, where sunlight, surfers and salty sea breezes enter through large, round pits. Read more about our proposal at dortemandrup.dk/work

last month
Simple, smart and sustainable. IKEA's office, HUBHULT, is based on the idea that everything we do counts. The construction materials were selected for their environmental impact over the lifecycle of the building, foodwaste is converted into biogas and just like the flowers in front, HUBHULT is powered by renewable energy resources. Photo by @adammork
464 likes 5

Simple, smart and sustainable. IKEA's office, HUBHULT, is based on the idea that everything we do counts. The construction materials were selected for their environmental impact over the lifecycle of the building, foodwaste is converted into biogas and just like the flowers in front, HUBHULT is powered by renewable energy resources. Photo by @adammork

last month
Optimism, radicality and generosity. European architecture is moving in a new direction, and this years @eumiesaward underlined the change of course. Read more at the link in bio.Photo by @annamas_photo
400 likes 8

Optimism, radicality and generosity. European architecture is moving in a new direction, and this years @eumiesaward underlined the change of course. Read more at the link in bio. Photo by @annamas_photo

June 2019
One door, one window, one skylight, one bed, one shelf, one table. What else do you need? Our wooden unit, Read-Nest, is a small prefabricated box with an interior of waxed birch-plywood and a lot of good summer vibes.
677 likes 15

One door, one window, one skylight, one bed, one shelf, one table. What else do you need? Our wooden unit, Read-Nest, is a small prefabricated box with an interior of waxed birch-plywood and a lot of good summer vibes.

June 2019
1/4
748 likes 6

Our interns walking in the footsteps of the grand masters of architecture. This spring our 14 interns packed their Dorte Mandrup totes and went on a journey through Europe to study their predecessors and hug some Tadao Ando concrete. Photo by @arielscholten

June 2019
1/5
278 likes 0

Last night Foreningen for @boghaandvaerk chose our book CONDITIONS as this year's Best Book Work in the Art & Non-Fiction category. Since we're more experienced in creating buildings than books, we're proud to be acknowledged among the true connoisseurs. CONDITIONS was created for our exhibition at the @labiennale in Venice in close collaboration with @urgent.agency and printed by @narayanapress If you're curious to see our giant, silver vacuum-packed publication, you can bike by @det_kongelige_bibliotek or buy your own copy at @arkitektens_butik

June 2019
Read-nest: our one-size-fits-all asylum. Measuring barely 10 m2, Read-Nest is a structure designed to sit in the landscape like an architectural folly. The facades are clad with vertical oiled tuja lists and the interior is based on the idea that less is definitely more.
1.1k likes 7

Read-nest: our one-size-fits-all asylum. Measuring barely 10 m2, Read-Nest is a structure designed to sit in the landscape like an architectural folly. The facades are clad with vertical oiled tuja lists and the interior is based on the idea that less is definitely more.

June 2019
Very excited to be one of three studios competing for the master planning of @thelabreatarpits and museum in Los Angeles.There's a first time for everything - and we sure haven't designed for black holes full of history and mammoths before. Everything from tiny teeth to dire wolves have been pulled out of the black asphalt pools that formed 38,000 years ago and still function as an active research site.
500 likes 10

Very excited to be one of three studios competing for the master planning of @thelabreatarpits and museum in Los Angeles. There's a first time for everything - and we sure haven't designed for black holes full of history and mammoths before. Everything from tiny teeth to dire wolves have been pulled out of the black asphalt pools that formed 38,000 years ago and still function as an active research site.

June 2019
Designed by Arne Jacobsen - transformed by Dorte Mandrup. Today the Munkegaard School functions as a polling station, tomorrow it goes back to preserving democracy through education. Remember to vote!Photo by @adammork
401 likes 1

Designed by Arne Jacobsen - transformed by Dorte Mandrup. Today the Munkegaard School functions as a polling station, tomorrow it goes back to preserving democracy through education. Remember to vote! Photo by @adammork

June 2019
Breaking ground in Greenland this weekend, where the construction of the Icefjord Centre has now taken off 250 km north of the Arctic Circle. Rendering by @mir.noThe parties behind the project are Avannaata Kommunia, the Government of Greenland Naalakkersuisut and @realdaniadk
1.2k likes 9

Breaking ground in Greenland this weekend, where the construction of the Icefjord Centre has now taken off 250 km north of the Arctic Circle. Rendering by @mir.no The parties behind the project are Avannaata Kommunia, the Government of Greenland Naalakkersuisut and @realdaniadk

June 2019
Made with and